Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy 14 dkg cukor fél citrom 2 dl tejszín 1 dl vörösbor szegfűszeg fahéj só pirított mandulalapok tejszínhab
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 1-2 liter vízben feltesszük főni. A vízbe egy csipet sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat teszünk, és hozzáöntjük a vörösbort is.
Ha a meggy már puha, tejszínes habarással sűrítjük. Lehűtjük, majd tálalás előtt 1 órával hűtőszekrénybe tesszük.
Konzerv meggyből is készíthetjük. A konzerv levét leszűrjük, és kevés vízzel kipótolva, hozzáadva a vörösbort is az előbbi fűszerekkel feltesszük főni. Ha forr a fűszeres-boros lé, tejszínes habarással sűrítjük, és újból felforraljuk. Utoljára tesszük hozzá a kimagozott meggyet, végül egy kevés citromlevet adunk hozzá, lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tálaláskor meghintjük pirított mandulalapokkal, és tejszínhabot is kínálunk hozzá.