Főzzünk levest

A legfinomabb és legkülönlegesebb levesek receptjei, hogyan is csináljuk meg életünk levesét!

HTML doboz


Friss topikok

Címkék

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Reklám

Reklám

Hideg meggyleves

2012.07.13. 07:38 - tothlajos

Címkék: meggy mandula tejszínhab vörösbor szegfűszeg meggyleves II. Hideg Hideg meggyleves

20449_hideg-meggy-leves_n.jpgHozzávalók: 50 dkg magozott meggy 14 dkg cukor fél citrom 2 dl tejszín 1 dl vörösbor szegfűszeg fahéj só pirított mandulalapok tejszínhab

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 1-2 liter vízben feltesszük főni. A vízbe egy csipet sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat teszünk, és hozzáöntjük a vörösbort is.

Ha a meggy már puha, tejszínes habarással sűrítjük. Lehűtjük, majd tálalás előtt 1 órával hűtőszekrénybe tesszük.

Konzerv meggyből is készíthetjük. A konzerv levét leszűrjük, és kevés vízzel kipótolva, hozzáadva a vörösbort is az előbbi fűszerekkel feltesszük főni. Ha forr a fűszeres-boros lé, tejszínes habarással sűrítjük, és újból felforraljuk. Utoljára tesszük hozzá a kimagozott meggyet, végül egy kevés citromlevet adunk hozzá, lehűtjük, és hidegen tálaljuk.   Tálaláskor meghintjük pirított mandulalapokkal, és tejszínhabot is kínálunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunklevest.blog.hu/api/trackback/id/tr744651097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása