Hozzávalók:
1 csipet bazsalikom
1 csipet só
1 csipet bors
4 evőkanál zöld pesto
200 g főzőtejszín
2 evőkanál paradicsomypüré
8 dl zöldségleves
1 kg paradicsom
2 evőkanál olíva olaj
1 db fokhagyma (gerezd)
2 db vöröshagyma
12 dkg húsos tortellini
A tortellinit megfőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A kétféle hagymát finomra aprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd darabokra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot és kevergetve tovább pároljuk. A levessel felöntve kb. 10 percig főzzük. A tűzhelyről félrehúzva rúdmixerrel pépesítjük, majd belevegyítjük a tejszín kb. 3/4 részét. A pestóval és sóval, borssal ízesítjük. A tortellinit a levesbe tesszük, és meglocsoljuk a maradék tejszínnel. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.