Főzzünk levest

A legfinomabb és legkülönlegesebb levesek receptjei, hogyan is csináljuk meg életünk levesét!

HTML doboz


Friss topikok

Címkék

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Reklám

Reklám

Egyszerű karalábéleves grízgaluskával

2012.07.13. 07:31 - tothlajos

Címkék: leves répa bors petrezselyem Egyszerű karalábéleves grízgaluskával Egyszerű karalábéleves grízgaluskával

20840_karalabeleves_grizgaluskaval_n.jpgHozzávalók: 25 dkg karalábé 25 dkg sárgarépa 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva 1/2 dl olaj 1 evőkanál liszt 1 csokor aprított petrezselyem kevés ételízesítő őrölt bors só A grízgaluskához: 1 közepes tojás kb. 5 dkg búzadara kevés őrölt bors só

Elkészítés:

A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. vízzel. Sózom, borsozom, kevés ételízesítővel puhulásig csendesen főzöm.   Közben a tojást villával habosra verem, belekeverem a darát, sózom, borsozom (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), kb. 5 perc pihentetés után a forró levesbe melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatok, lassú forralással kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzöm.

A főzés végén petrezselyemmel ízesítem, majd tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunklevest.blog.hu/api/trackback/id/tr264651093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása