Főzzünk levest

A legfinomabb és legkülönlegesebb levesek receptjei, hogyan is csináljuk meg életünk levesét!

HTML doboz


Friss topikok

Címkék

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Reklám

Reklám

Olasz gesztenyeleves

2012.05.25. 13:43 - tothlajos

Címkék: leves olasz gesztenye zeller olasz gesztenyeleves

Hozzávalók:

70 dkg gesztenye
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej zeller
2.5 dkg vaj
1 l víz
petrezselyem

A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leszűrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerből meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig főzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengető téli leves készíthető belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunklevest.blog.hu/api/trackback/id/tr424545719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása