hozzávalók 4 főre
•1/2 kg borjúhús •1/2 kg csirkemell •sertés húsos csont •1 fej vöröshagyma •3 gerezd fokhagyma •1 nagy szál fehérrépa •2 nagy szál sárgarépa •zeller •zellerzöld • tárkony •só •bors •1 citrom leve •2 dl tejföl •2 ek liszt •1 tojás • búzadara
elkészítés
1.A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. 2.A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a puhulás sorrendjében (marha, sertés, csirke). 3.Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, és ezekkel is pároljuk néhány percig, sózzk, borsozzuk. 4.Felengedjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhulnak. 5.Ha megfőttek, hozzáadjuk a tárkonyt, a citromlevet, majd a tejfölből és lisztből készült habarást (szűrőn keresztül). 6.Gyorsan 1 tojásból és búzadarából gríznokedli tésztát keverünk, és azt is beleszaggatjuk. 7.Ha a nokedlik megfőttek, kész a leves is.
költség:
900 Ft
költség egy főre:
225 Ft