Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
5 dkg zeller
5 dkg karalábé
5 dkg kelkáposzta
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom (lucullus)
1 kicsi burgonya
ízlés szerint feketebors (egész)
ízlés szerint köménymag (fűszer) (egész)
ízlés szerint babérlevél (egész)
1 fej vöröshagyma
só
Tisztítsuk meg a húst és a hagymát, tegyük fel bő vízben főni. Adjuk hozzá a fűszereket. Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát hagyjuk egészben. Lassú tűzön főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, szedjük le a habját és tegyük a zöldségeket a vízbe, ízesítsük sóval. Főzzük lassú tűzön puhára. Cérnametélttel tálaljuk a marhahúslevest.