Főzzünk levest

A legfinomabb és legkülönlegesebb levesek receptjei, hogyan is csináljuk meg életünk levesét!

HTML doboz


Friss topikok

Címkék

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Reklám

Reklám

Egresleves

2012.07.13. 07:27 - tothlajos

Címkék: leves tej tojas ribizli fahéj szegfűszeg egresleves

20902_egresleves_n.jpgHozzávalók: 40 dkg érett egres 3 dkg vaj 3 dkg liszt 1 l víz 2,5 dl tej kevés só 2-3 szem szegfűszeg 1 tojássárga ízlés szerint cukor

Elkészítés:

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit a vízzel felengedünk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott és megtisztított egrest /ribizlivel is készíthetjük/, amit kissé szétnyomtunk, beletesszük a többi hozzávalót, és megfőzzük.   Tejben elkeverjük a tojássárgát, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, kihűtjük.   Hidegen tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal, vagy  kínálhatjuk fahéjas habgaluskával.

Megjegyzés:

A tojássárgáját kevés cukorral keverjük habosra, és a tejjel fokozatosan engedjük fel. Piros ribizlivel a leves színe szebb lesz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunklevest.blog.hu/api/trackback/id/tr174651092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása