Hozzávalók: 25 dkg karalábé 25 dkg sárgarépa 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva 1/2 dl olaj 1 evőkanál liszt 1 csokor aprított petrezselyem kevés ételízesítő őrölt bors só A grízgaluskához: 1 közepes tojás kb. 5 dkg búzadara kevés őrölt bors só
Elkészítés:
A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. vízzel. Sózom, borsozom, kevés ételízesítővel puhulásig csendesen főzöm. Közben a tojást villával habosra verem, belekeverem a darát, sózom, borsozom (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), kb. 5 perc pihentetés után a forró levesbe melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatok, lassú forralással kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzöm.
A főzés végén petrezselyemmel ízesítem, majd tálalom.