Hozzávalók:
1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg
50 dkg tarka bab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya
a rántáshoz:
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evokanál liszt
Só, bors
majoránna
kakukkfu
szurokfu
bazsalikom
borsikafu
a csipetkéhez:
1 tojás
csipet só
olaj
annyi liszt amennyit a tojás felvesz,
hogy kemény tésztát gyúrhassunk
A babot és a füstölt csülköt elozo este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstöltcsülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék na meg a csülök, ekkor kezdjük fuszerezni. Eloször megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre fozzük.